vegetarbladet - Gå til forsiden
Artikler|Sygdom & Sundhed|Fødevarer|Næringsstoffer|Mad & Opskrifter|Miljø & Klima|Succes med vegetarkost|
Opskrifter i alfabetisk orden
“Karry”–gryde
3 Green Sauce
Abelones morgenfryd (solskinsmad)
Aftenrødens Vilde Ris (solskinsmad)
Alternativ blomkålssuppe
Anderledes broccolisalat
Appelsin/Chili marmelade
Appelsinkage med nødder
Appelsinmarinerede Jordbær Med Mynte
Appelsin-spinat-smoothie
April-pesto
Artiskokpålæg
Asiatisk hurtig-suppe
Asiatisk kålsalat med sesam og ingefær
Asparges
Aspargessalat med hasselnøddedressing
Aubeginer-tomater fad
Auberginepålæg med rabarber og chili
Avocadocreme
Avocadotartar i form
Avokado med fyld
Azuki bønnekage
Bagt butternut squash med karrysovs og ris
Bagte grøntsager
Bananis med chokolade
Billig linsegryde
Blomkål à la maison
Blomkålssuppe med nøddeknas
Boller I Karry
Bolsjestribet quinoasalat
Bondesuppe med gulerodstoppe, ramsløg og kikærter
Broccoli-blomkålssalat med nicoisedressing
Brune basmatiris med salat og jordnøddesovs
Brændenældedeller
Brød med solsikkekerner og soltørrede tomater
Bulgurdeller
Bulgursalat med sprøde grønsager og urtedressing
Burgerbøffer
Butterdejskuverter ”med en grøn hilsen”
Butternut dessert
Bygflager suppe
Bønne-avocadosalat
Bønnedip
Bønnefrikadeller
Bønnegullasch
Bønnepostej af kidneybønner
Bønnepostej af sortøjede bønner
Bønnesalat
Cashew-creme 
Champignon boller
Champignonpostej
Chili con varme
Chili slik kugler
Countreaukugler
Couscous med græskar
Couscous-salat med bønner og nødder
Couscoussalat med grillede peberfrugter
Cremet champignonspaghetti
Cremet kartoffelsuppe 
Cremet majssuppe
Cremet Tomat/Flødesauce Med Æble Og Løg
Cremet Vegansk Rødvinssauce
C-vitamin juice
Den klassiske hummus
Den klassiske lasagne
Dip eller smørrelse
Dobbelt sellerisuppe
Dødnem vegansk "smørreost"
Edamamebønne salat med fetacreme
Edamamepesto
Efterårssalat
Efterårssalat med jordskokker og æble
En quickie til den travle hverdag
En rigtig god suppe
Enkel tomatsalat
Falafel
Falafel
Fedtfri Chutney Med Æble, Rødløg Og Aubergine
Fennikelsuppe
Fettuccine med svampe og ristede mandler
Frikadeller med grønne linser & squash
Frokost med græskarboller og humus
Frugt soja
Frække Dunser Med Grønkål
Fuglerede
Fuldkornsbrød med gryn og flager
Fuldkornspasta med cremet broccoli-spinat-sovs
Fuldkornspasta med cremet champignonsovs
Fuldkornsspeltboller med græskarkerner
Fyld til peber tomater el. lign.
Glaserede rosenkål
Gluten- og laktosefri småkager 
Glutenfri spinattærte
Glutenfrie minipizzaer
Gratineret broccoli
Grethes grønkåls-dessert
Grethes Gulerodsdessert
Grovboller
Grove flutes
Gryden til vennerne
Gryderet med butternut squash
Gryderet med kikærter og spinat
Græskar
Græskargrød med stegte svampe og edamame bønner
Græskarjuice
Græskarkerner
græskarsuppe med dildkroner
Grøn og rød pastasalat
Grøn oliventapenade
Grøn salat med ærter, radiser og agurk
Grønkåls- og kartoffellasagne 
Grønkålschips
Grønkålssalat
Grønkålssalat med kakifrugt
grønkålssuppe m. bønner og chili
Grønne madforslag
Grønsagskiks
Grønsagssalat med stegte kartofler
Grøntsager med hytteost
Grøntsager, nudler og tofu i krydret kokossovs
Grøntsagssuppe med quinoa
Guacamole og bagte kartofler
Gulerodssuppe med shiitakesvampe
Gyldne grønsagsdeller
hash browns – amerikanske kartoffelfrikadeller
Havre-chiagrød med nektarin, svesker og chili
Havregryn med frugt og mandelmælk
Havregrød med daddel og mandelmælk
Helkogt blomkål med oste æggesovs
Hellas-æble-kage - (vegan/raw)
Hirse
Hirsegrød
Hokkaido-flan
Hokkaidosuppe
Hokkaido-suppe
Hot & spicy-gryde med sorte bønner og kartofler
Hu(rtig)mmus – Af Grønne Linser!
Hummus
Hummus
Humus
Hvid bønnesuppe
Hvidkålssalat
Hybensnack
Hytteostfyldte sandwiches
Hørfrøslim
I disse grilltider
Indisk suppe
Indiske kartoffelfrikadeller
Iransk suppe med perlebyg
Jordbærsalat m. linser og lime-ingefærdressing
Jordbærsalat med quinoa
Jordskokkedeller
jordskokkesuppe med ristede hasselnødder
Jordskoksalat med avokado og majskolbe
Juice med aroniasaft
Julekonfekt
Juleopskrift fra Eva
Karryhummus
Kartoffel og jordskokpure
Kartoffel-fennikelfad med persille, hvidløg og citron
Kartoffel-Lasagne
kartoffelpandekager som i Riga
Kartoffelsalat med gurkemeje og peber
Kartoffelsalat med radiser og ærter
kartoffelsalat med rugkerner og sennepsdressing
Kartoffelsalat med tang og squash
Kartoffelsuppe fra Bolivia
Kartoffelsuppe fra Mia Sommer
Kikærte deller
Kikærtebøffer til burger (vegansk)
Kikærtepandekager med avokado salsa
Kikærtepandekager med grøntsager
Kikærtepostej
Kikærtesalat
Kikærtesalat med radicchio
Kilroy
Kilroys tandoorikartofler
Kilroys tandoorikartofler
Kold aspargessuppe med estragon
Kold kakaodrik
Kold kartoffelsalat
Krydret linseret med kokos
Kulørt gulerodssalat med misoaioli
Kålrabisuppe
Kålsalat med kantareller og bagte figner
Kålwrap med spicy indiske kikærter
Labre linse-lunser
Langtidsbagte Rødbeder
Langtidsbagte tomater
Linsepaté med bagte hvidløg
Linsesalat med bagte søde kartofler, pære og avocado-persillecreme
Linsesovs
Linsesteg
Linsesuppe med spinat
Luksus-tomatsovs med grønsager og bønner
Lun forårssalat ned grønne linser og spidskål
Lykke-bringer fødevarer (1) Cashewnødder
Lækker,  smuk og mættende salat
Løgpostej
Løgpostej
Løvstikkepesto
Maitake svampesuppe
Majs suppe
Majsgrød med svampe
Majssuppe og ymerboller
Marmorkage med et lille twist
Marokkansk filotærte
Marokkansk kikærtesuppe
Meget fyldig vintersuppe
Meget let hverdagsmad – Quornbittar i tomat, haricots verts og majs
Melon/agurkesalsa
Melonsmoothie
Menu juleaften
Middelhavstapas
minestrone – italiensk grøntsagssuppe
Morgenmad, der holder længe i sækken
Morgen-smoothie
Mælkebøttehjul
Nemme knækbrød
Nemme Nøddedeller
Nudelsalat med trippel-kål, sweet chili og koriander
Nøddepate med brun sovs
Nøddesteg med æg
Opskrift på salat fra G. Rasmussen
Orientalsk spidskålssalat med sesam
ovnbagt biksemad med marineret tofu
Ovnbagt rodfrugtmos
Ovnbagte rodfrugter og svampe med lakrids
Panerede tomater
Paradis sommersalat
Parmavegan
Pasta med artiskokcreme
Pasta med cremet “kødsovs”
Pasta Med Svampe Og Asparges I Cremet Flødesauce!
Peanutbutter cookies
Peanutpesto
Peberrodsbagte rødbeder
Perlebygsalat
perle-bøffer
Pesto af skvalderkål og purløg
Pommes (Fedt)Frites
Porre/løg tærte
Porrepaté
Porretærte med cashewnødder
Pumpkin pie
Pære-smoothie
Quinoa med wok-stegte grønsager og cashewnødder
Quinoasalat
Quinoasalat med langtidsbagte tomater og avocado
Quinoasuppe fra Peru
Radisesalat
Radisespirer
ramsløgpesto
Ramsløgpesto
Ramsløgspesto – den nye form for Tzatziki
ramsløgsuppe – en helt vild suppe
Ratatouille – med et twist i …
Raw Græskarkerne Snack
Ret med hele korn
Risalamande
Risotto med bønner
Risotto på perlebyg
Rissuppe med svampe og ærter
Rodfrugt fyldte peberfrugter
Rosenkål-risotto veganer
Rosenkål-æblesalat — et lækkert tilbehør!
Rummus
Rumænsk løgsuppe
Rød te med syrenblomster
Rødbede toppet med pastinak/cashewmos på friske mælkebøtteblade
Rødbedebøffer
Rødbedehummus
Rødbedetzatziki
Rødkålssalat
Rødkålssalat m. pærer og clementiner
Rødkålssalat med rødbede og jordbær
RødkålsWOK 
Rå brændenældesuppe
Salat
Salat med tang
salsa verde med skvalderkål og ramsløg
Saltmandler
Santorini Salat
Savoykål i godt selskab: salat
Scrambled tofu med ris
selleribøf med løg og kapers
Selleribøf med rødbede- og/eller fennikel-crudité
sellerisalat med æbler og valnødder
Sellerisuppe
Shepherds pie
Skjønne dæller
Skvalderkål salat med radise og soja
Smækkersnaps
Små kartoffelpandekager
Små pandekager med stuvede kantareller
Soja og shiitake svampe
Sojabønnepostej
Solsikkebøf
sommerwok med nye kartofler, ærter og asparges
Spaghetti med gorgonzolasovs
Spaghetti med linse-tomatsovs
Speltsalat
Spicy bønnespread
Spicy chiliret med bønner
Spicy fava bønne dip
Spicy rødbedesuppe med kokosmælk
Spidskålssalat
spidskålssalat med dadler og jordnødder
Spidskålssuppe med rosin/kapersguf
Spinat tærte
Spinat/ kartoffelfrikadeller
Spinatlasagne
spinatlasagne med svampe
Spinatsalat med bagt græskar og karryristede kikærter
Spinatsauce
Spinatsmoothie
Spinattærte og salatfad
Squashfrikadeller
squashfrikadeller med gratineret spinat og artiskokker
Stegt aubergine og svampe
Stegt tofu
Stegte kartofler
Stegte svampe og edamame bønner
stryhn-gå-hjem-og-læg-dig-postej
Stuvede østershatte
Stuvet hvidkål
Stuvning med pastinak og skorzonerrødder
Stærk bønnesuppe
stærk og syrlig thaisuppe
Sund chokolademousse
Sund Synd
Sund tærtedej med sesamfrø
Sunde Og Grove Kerneboller
Sunde og lækre is - 100 % frugt
Superlet Speltbrød
Svampesovs
Svampe-valnøddepate
Syltede jordskokker
Sød/Rød grøntsagsjuice
Søde kartofler med fyld af linser og svampe
taboulleh – salat fra Mellemøsten
Tang- og gulerodssalat med maitake svampe
Tarteletter
Tempeh med forårsløg og grønskål-sandtorn-pesto
Texas pilaff
Thai inspireret Dahl suppe m. grønne linser
Tofuspyd med couscous
Tomat oste Tærte/Pizza
Tomatsalat Med Gul Kiwi Og Kapers
Tomatsuppe
Tomatsuppe med bulgur
Tomatsuppe med fuldkornspasta (stærk)
Tærte med grønne og hvide asparges
Tøm køleskabet
Tørrede abrikoser og soja snacks
Vegansk caffe latte
Vegansk og glutenfri pizza
Veganske Pølsehorn & Namsere!
Veganske Quesadillas
Vegedeller
Vegetar spinat lasagne
Vegetarburger
Vegetargryde
Vegetter
Veggelet (vegansk omelet)
Verdens nemmeste speltboller
Vintergryde med frisk peberrod & gylden persille-kartoffelmos
Vitas vegetariske julemad
Wok
Yamstærte
Æblefætre
Ærte/pæresuppe med ingefær
Ærtehummus
Østershat og asparges
Vegetarbladet er også et gratis nyhedsbrev om vegetarkost, der udsendes via e-mail.
Tilmeld dig her
Skriv til john@nomedica.dk, hvis du evt. ønsker at annoncere på vegetarbladet.dk

Mere Vegetar Light er på 218 sider og spækket med fedtfattige retter, billeder, tips og inspiration. Bogen indeholder 129 lækre vegetaropskrifter, der byder på noget for alle.

Mere Vegetar Light er også et bud på lækker vegetarmad til dem, der ønsker at holde øje med vægten. Læs mere >>

Opskrifter fra  Anabell

Fuldkornsspeltboller med græskarkerner

Hvis du savner en nem opskrift på 100% fuldkornsboller, der er luftige og lækre, så kig med her.

Det skal du bruge (til 10 stk):
  • 1/2 pakke gær
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 dl soyayoughurt (eller alm. youghurt)
  • 9 dl fuldkornsspeltmel – I dette tilfælde brugte jeg grahamsspeltmel
  • Græskarkerner

Det skal du gøre:
  1. Kog lidt vand og bland 1/2 dl kogt vand op med 2,5 dl koldt vand.
  2. Smuldr og opløs gæren i vandet og lad det lige stå i 5 min.
  3. Tilsæt salt, honning og youghurt og rør rundt.
  4. Tilsæt melet lidt efter lidt – Konsistensen skal være klæbrig. Jeg starter med at røre rundt med en ske, indtil jeg har tilsat det sidste mel, hvorefter jeg ælter så godt jeg kan med den ene hånd. Konsistensen skal ikke blive tør, da bollerne hermed bliver hårde og tunge.
  5. Bollerne skal nu hæve tildækket i 1 time et lunt sted.
  6. Efter 1 time tændes der for ovnen; 200 grader – almindelig luft.
  7. Form bollerne med 1 ske og din ene hånd – Det er en lidt klistret affære, men sådan bliver de nu bedst!
  8. Lad nu bollerne efterhæve 30 min.
  9. Drys lidt græskarkerner over – Pensl evt. med youghurt, så kernerne sidder bedre fast.
  10. Bag bollerne i ca. 15 min.

Kålwrap med spicy indiske kikærter

Det skal du bruge (1 person):
  • 3-4 dl kikærter (kogt eller fra dåse)
  • 1 rødløg
  • 2 fede hvidløg
  • et lille bitte stykke ingefær
  • 3 tomater
  • Maizena majsmel eller fuldkornsrismel
  • Krydderier; spidskommen, koriander, korianderfrø, gurkemeje, stærke chiliflager, evt. en smule Fenu Greek
  • Evt. en ½ bouillonterning hvis du vil have mere smag, ellers salt..
  • Lidt citronsaft
  • Lidt oliven eller rapsolie
  • 2 spidskålsblade
Det skal du gøre:
  1. Hak hvidløg, løg, ingefær og tomat
  2. Varm en wok, gryde eller pande op med olien.
  3. Sauter hvidløg og løg med krydderierne. Nu er krydderierne desværre ikke blevet nøje afmålt, men jeg gav den nogle drys gurkemeje, hvilket nok svarer til ca. ½ tsk, chiliflager nok lidt mindre end ½ tsk (afhænger af hvor stærk chilien er), og ca. 2 tsk spidskommen og koriander. Har du Fenu Greek, så kan du tilføje ca. ½-1 tsk.
  4. Kom tomaterne ved
  5. Tilsæt lidt vand, ca. 1-2 dl
  6. Tilsæt kikærterne efter et par minutter og lad det simre i 10 min ca
  7. Tilsæt ca. 1-2 tsk maizena majsmel for at give det en tykkere konsistens og lad det simre lidt videre
  8. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Evt. bouillon og ekstra krydderier.
  9. Og til slut kommes de spicy kikærter over i et kålblad :)

Sød/Rød grøntsagsjuice

Her kommer en opskrift på en lækker grøntsagsjuice der både er sød, frisk og stærk.

Det skal du bruge (1 glas):

1 mellem gulerod
1 lille-mellem rødbede
2 selleristilke
Et lille stykke ingefær (ca. 2*2 cm)
Ca. ½ citron
Gulerod, rødbede og selleristilke presses i juicemaskinen. Citronsaft presses til sidst i juicen.

Juice med aroniasaft

Nedenfor har jeg lavet en rigtig powerjuice fyldt med antioxidanter.

  • 1 dl aroniasaft
  • 1 appelsin (du kan også bruge en pære)
  • ½ avocado
  • 1 håndfuld frosne blåbær
  • 1 lille håndfuld spinat
    evt. lidt vand til at gøre juicen tyndere
  • 1 tsk acai
  • 2 tsk lecithin granulat (giver en lækker cremethed)
  • ½ scoop sun warrior proteinpulver

(de 3 sidstnævnte ingredienser kan godt udelades)

Det skal du gøre:

  1. Juice appelsinen i en saftpresser
  2. Kom saften op i en blender sammen med de resterende ingredienser og blend.

Næringsinshold for denne juice:

  • 1153 kJ
  • 15,6 g protein
  • 35,4 g kulhydrat
  • 10 g fedt

Desuden så opfylder juicen dit daglige c-vitaminbehov – Og mere til!

Meget let hverdagsmad – Quornbittar i tomat, haricots verts og majs

Denne ret er seriøst verdens letteste og egner sig rigtig godt som hverdagsmad!

Forberedelsestiden er minimal og der er stort set ingen opvask efterfølgende. Desuden er retten også rimelig billig! Men det bedste er, at retten smager super godt. “Less is more” gælder bestemt også indenfor madlavning :)
 
Det skal du bruge:

1 pakke quornbittar
2 dåser hakkede tomater
150 g. frosne majs
Alle de haricots verts du har lyst til. Det er omtrentligt, så kom den mængde i du har lyst. Jeg kommer så mange i, så det nogenlunde dækker fadet, hvilket nok svarer til 200 g eller 3 store håndfulde.
ca. ½-1 dl vand
Salt og peber

 
Det skal du gøre:

  • Varm ovnen op på 200 grader
  • Ta’ et ovnfast fad frem og start med at komme tomaterne i bunden
  • Kom herefter quornbittaterne over, samt majs, haricots verts og vand
  • Vend råvarerne rundt og kværn lidt salt og peber over
  • Kom fadet i ovnen i ca. 20 min

Så let var det :)
 
Tip: Spises med ris som tilbehør. Super smart hvis du har fået ris de foregående dage, som du bare kan varme op hurtigt. Ellers så husk, at sæt risene over som det første.

Blomkålssuppe med nøddeknas

Forleden aften stod den på en mild og cremet blomkålssuppe med lidt groft brød til.

Istedet for crutoner, tænkte jeg at det kunne være lækkert og anderledes, at anvende nødder som topping. Nødderne ville jeg have til at give smag og knas, hvorfor jeg ristede dem med urter og soya. Dét var virkelig lækkert og prikken over i’et.
 
Opskriften er lidt på slunk, da jeg ikke fik nedskrevet de eksakte mængder. Men det skulle meget gerne passe :)
 
Det skal du bruge:

  • 1 lille blomkålshovede
  • 3 mellemstore kartofler eller 5 små
  • 1 porrer
  • 1 hvidløg
  • ca. 1 liter vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • ca. ½ dl soyafløde
  • ca. ½-1 tsk stødt muskatnød
  • 1 spsk olivenolie
  • lidt persille

Til nøddeknas:

  • ca. 2 små håndfulde nødder (blanding mellem mandler og pecannødder)
  • ca. ½ spsk olivenolie
  • ca. 1 spsk soyasauce/tamari
  • ca. 1 tsk tørret timian
  • ca. 2 tsk tørret oregano

Det skal du gøre:

  1. Skær blomkål, kartofler, porrer og hvidløg ud i mindre stykker
  2. Kom olivenolie i en gryde og sauter ovenstående i ca. 5 minutter
  3. Hæld vandet ved sammen med bouillon og lad det simre i ca. 15 minutter
  4. Kom nu soyafløde og muskatnød ved og lad det simre yderligere i et par minutter
  5. Blend suppen
  6. Hak nødderne
  7. Varm en pande op med olivenolie og kom nødderne på
  8. Rist dem i et par minutter sammen soya og urter
  9. Anret og server med lidt persille :)

Kålsalat med kantareller og bagte figner

Her kommer så opskriften på en skøn kålsalat som et par af mine medstuderende og jeg kreerede for nogle dage siden.

Salaten bidrager med alle 5 grundsmage; sødt, surt, salt, bittert og umami.
 
Det søde fra figner, det sure fra æble og eddike, det salte fra salt, det bitre fra kålen og sidst men ikke mindst umami fra kantarellerne. Når alle 5 grundsmage er repræsenteret i god balance (man skal gerne kunne smage lidt af det hele) er det rimelig sikkert, at maden vil komme til at smage godt.
 
Derudover er det en crunchy og saftig salat. Den er bestemt ikke tør og kedelig at spise. Kål har det nemlig med at være svært at spise, hvis ikke der kommer en marinade over, da kål er lidt tørt i det. Så et godt råd ift. at lave kålsalater, er at komme en form for marinade over (fx saft, olie/edikkedressing, mayonnaise og lignende)
 
Det skal du bruge (beregnet til 2 personer der spiser meget salat eller til 4 personer der spiser en god håndfuld hver):

  • 350 g. spidskål
  • 100 g. rød grønkål
  • 3 figner
  • 200 g. kantareller
  • 2 hvidløg
  • 1 dl æblemost (pres evt. 1-2 æbler istedet i en juicepresser)
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1½ tsk honning
  • 2 spsk olivenolie/rapsolie (1 til marinade og 1 til stegning af kantareller)
  • 3 spsk æbleeddike (kan VARMT anbefale Meyers æbleedikke – det er bare ren lækkerhed)
  • 1-2 æbler
  • ½ tsk salt (evt. mere hvis du synes)
  • Friskkværnet peber (så meget, som du kan lide)

Det skal du gøre:

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Snit kålene i fine strimler
  3. Skær fignerne ud i små både
  4. Placer fignerne på en bageplade med bagepapir og kom dem ind i ovnen i 10 min
  5. Rengør kantarellerne ved at pensle dem fri for jord eller skylle dem blidt.
  6. Lav marinaden i en skål ved at blande sennep, æblemost/frisk æblesaft, æbleddike, honning, olie, salt og peber
  7. Kom kålen i en stor skål og hæld marinaden over og vend salaten rundt i marinaden
  8. Varm en pande op. Når panden er rigtig varm kommes 1 spsk olie på, sammen med kantareller. Det er vigtigt at panden er ret varm, så kantarellerne ikke begynder at koge istdet for at stege!
  9. Vend lidt i kantarellerne engang imellem og når kantarellerne (efter ca. 5-7 min) er let brunede, presses hvidløgene til slut i
  10. Skær æble ud i fine både
  11. Vend igen kålen rundt i marinaden og nu også forsigtgt med æble, figner og kantareller

Salaten vil gøre sig rigtig godt sammen med nogle vegetariske linse/bønne/rodfrugt deller..

Anabell

Risotto på perlebyg

 
Her kommer en opskrift på en rigtig lækker risotto på perlebyg. Der er hverken ost eller smør i, men det synes jeg bestemt ikke gør noget for smagen.

Perlebyg er et sundt alternativ til de normale risottoris og indeholder fx omkring 8 gange så mange kostfibre. Blandt andet derfor, mætter de bedre end risottoris.

Perlebyg har også, synes jeg, en bedre smag end de normale risottoris, så hvorfor ikke lave risotto med perlebyg :)

Det skal du bruge:
  • 2 dl perlebyg
  • ca. 10 grønne asparges
  • 150 g. kantareller (vægt regnet efter at de længste stilke er fjernet)
  • ca. 3-4 stilke forårsløg (det grønne)
  • 1 god håndfuld persille
  • 3 dl kogte pintobønner eller 3 dl blandede dåsebønner
  • 3 fede hvidløg
  • ½ mindre rødløg
  • 1 grøntsagsbouillon
  • en lille sjat havremælk
  • salt og peber
  • en sjat olivenolie

Det skal du gøre:

  1. Skyl perlebyggen i en sigte
  2. Kog perlebyggen i 5 dl vand i ca. 25 min
  3. I mellemtiden ordnes grøntsagerne – forårsløg og asparges skæres i mindre stykker, persille plukkes, hvidløg og rødløg hakkes og kantareller rengøres for jord (har du ikke en børste kan du forsigtet fjerne jord med lidt vand, husk dog at duppe dem så de er helt tørre inden de skal steges)
  4. Svits 2 fede hvidløg og rødløg i lidt olivenolie i en mindre gryde.
  5. Kog ½ liter vand og kom det kogende vand over grøntsagsbouillonen i en skål eller lignende så bouillonen bliver opløst
  6. Kom nu de kogte perlebyg i gryden (mellem varme)
  7. Kom lidt bouillonvand i perlebyggen efterhånden mens der røres rundt engang imellem (skal ca. have 20-25 min)
  8. Når perlebygrisottoen er ved at være færdig varmes en pande godt op og asparges steges kort
  9. Herefter er det kantarellernes tur. De skal også steges ved høj varme i kort tid – ca. 1 min. Efter dette presses 1 fed hvidløg over kantarellerne og lidt salt kværnes over
  10. Kom nu asparges, persille, forårsløg og bønner op i risottoen og rør rundt
  11. Smag til med havremælk hvis risottoen skal være mere cremet
  12. Pres 1 lille fed hvidløg i risottoen
  13. Anret og top med kantarellerne og lidt friskkværnet peber :)
 
Som tilbehør, er en frisk grøn salat med æbletern og evt lidt selleri skåret i fine skiver, super til :)

Med venlig hilsen 
Anabell

Madskribenter

Anabell
Angela
Anne Christiansen
Bang Quan Deng Buhl
Kina inspireret vegetarkost
Birthe Straarup
Solskinsmad
Camilla Fantoni
Daniela
Eva
G.Rasmussen
Grethe Bergstrøm
Grethe Bergstrøm
Hanne Brandt
Hanne Monrad
Heidi Busk
Karina Schramm
Vegetar light
Mere vegetar light
Kirsten Skaarup
Kødfri menu
Line Thomsen
Raw food
Lone Frederiksen
Veganic.dk
Luna
Madblogger
Mia Sommer
Nelly Nielsen
Per Fogsgaard
Pia Nørgaard
Vita Damsø
Fair food
©2018 Vegetarbladet.dk Brugerbetingelser  | Om Vegetarbladet | Kontakt