vegetarbladet - Gå til forsiden
Artikler|Sygdom & Sundhed|Fødevarer|Næringsstoffer|Mad & Opskrifter|Miljø & Klima|Succes med vegetarkost|
Opskrifter i alfabetisk orden
“Karry”–gryde
3 Green Sauce
Abelones morgenfryd (solskinsmad)
Aftenrødens Vilde Ris (solskinsmad)
Alternativ blomkålssuppe
Anderledes broccolisalat
Appelsin/Chili marmelade
Appelsinkage med nødder
Appelsinmarinerede Jordbær Med Mynte
Appelsin-spinat-smoothie
April-pesto
Artiskokpålæg
Asiatisk hurtig-suppe
Asiatisk kålsalat med sesam og ingefær
Asparges
Aspargessalat med hasselnøddedressing
Aubeginer-tomater fad
Auberginepålæg med rabarber og chili
Avocadocreme
Avocadotartar i form
Avokado med fyld
Azuki bønnekage
Bagt butternut squash med karrysovs og ris
Bagte grøntsager
Bananis med chokolade
Billig linsegryde
Blomkål à la maison
Blomkålssuppe med nøddeknas
Boller I Karry
Bolsjestribet quinoasalat
Bondesuppe med gulerodstoppe, ramsløg og kikærter
Broccoli-blomkålssalat med nicoisedressing
Brune basmatiris med salat og jordnøddesovs
Brændenældedeller
Brød med solsikkekerner og soltørrede tomater
Bulgurdeller
Bulgursalat med sprøde grønsager og urtedressing
Burgerbøffer
Butterdejskuverter ”med en grøn hilsen”
Butternut dessert
Bygflager suppe
Bønne-avocadosalat
Bønnedip
Bønnefrikadeller
Bønnegullasch
Bønnepostej af kidneybønner
Bønnepostej af sortøjede bønner
Bønnesalat
Cashew-creme 
Champignon boller
Champignonpostej
Chili con varme
Chili slik kugler
Countreaukugler
Couscous med græskar
Couscous-salat med bønner og nødder
Couscoussalat med grillede peberfrugter
Cremet champignonspaghetti
Cremet kartoffelsuppe 
Cremet majssuppe
Cremet Tomat/Flødesauce Med Æble Og Løg
Cremet Vegansk Rødvinssauce
C-vitamin juice
Den klassiske hummus
Den klassiske lasagne
Dip eller smørrelse
Dobbelt sellerisuppe
Dødnem vegansk "smørreost"
Edamamebønne salat med fetacreme
Edamamepesto
Efterårssalat
Efterårssalat med jordskokker og æble
En quickie til den travle hverdag
En rigtig god suppe
Enkel tomatsalat
Falafel
Falafel
Fedtfri Chutney Med Æble, Rødløg Og Aubergine
Fennikelsuppe
Fettuccine med svampe og ristede mandler
Frikadeller med grønne linser & squash
Frokost med græskarboller og humus
Frugt soja
Frække Dunser Med Grønkål
Fuglerede
Fuldkornsbrød med gryn og flager
Fuldkornspasta med cremet broccoli-spinat-sovs
Fuldkornspasta med cremet champignonsovs
Fuldkornsspeltboller med græskarkerner
Fyld til peber tomater el. lign.
Glaserede rosenkål
Gluten- og laktosefri småkager 
Glutenfri spinattærte
Glutenfrie minipizzaer
Gratineret broccoli
Grethes grønkåls-dessert
Grethes Gulerodsdessert
Grovboller
Grove flutes
Gryden til vennerne
Gryderet med butternut squash
Gryderet med kikærter og spinat
Græskar
Græskargrød med stegte svampe og edamame bønner
Græskarjuice
Græskarkerner
græskarsuppe med dildkroner
Grøn og rød pastasalat
Grøn oliventapenade
Grøn salat med ærter, radiser og agurk
Grønkåls- og kartoffellasagne 
Grønkålschips
Grønkålssalat
Grønkålssalat med kakifrugt
grønkålssuppe m. bønner og chili
Grønne madforslag
Grønsagskiks
Grønsagssalat med stegte kartofler
Grøntsager med hytteost
Grøntsager, nudler og tofu i krydret kokossovs
Grøntsagssuppe med quinoa
Guacamole og bagte kartofler
Gulerodssuppe med shiitakesvampe
Gyldne grønsagsdeller
hash browns – amerikanske kartoffelfrikadeller
Havre-chiagrød med nektarin, svesker og chili
Havregryn med frugt og mandelmælk
Havregrød med daddel og mandelmælk
Helkogt blomkål med oste æggesovs
Hellas-æble-kage - (vegan/raw)
Hirse
Hirsegrød
Hokkaido-flan
Hokkaidosuppe
Hokkaido-suppe
Hot & spicy-gryde med sorte bønner og kartofler
Hu(rtig)mmus – Af Grønne Linser!
Hummus
Hummus
Humus
Hvid bønnesuppe
Hvidkålssalat
Hybensnack
Hytteostfyldte sandwiches
Hørfrøslim
I disse grilltider
Indisk suppe
Indiske kartoffelfrikadeller
Iransk suppe med perlebyg
Jordbærsalat m. linser og lime-ingefærdressing
Jordbærsalat med quinoa
Jordskokkedeller
jordskokkesuppe med ristede hasselnødder
Jordskoksalat med avokado og majskolbe
Juice med aroniasaft
Julekonfekt
Juleopskrift fra Eva
Karryhummus
Kartoffel og jordskokpure
Kartoffel-fennikelfad med persille, hvidløg og citron
Kartoffel-Lasagne
kartoffelpandekager som i Riga
Kartoffelsalat med gurkemeje og peber
Kartoffelsalat med radiser og ærter
kartoffelsalat med rugkerner og sennepsdressing
Kartoffelsalat med tang og squash
Kartoffelsuppe fra Bolivia
Kartoffelsuppe fra Mia Sommer
Kikærte deller
Kikærtebøffer til burger (vegansk)
Kikærtepandekager med avokado salsa
Kikærtepandekager med grøntsager
Kikærtepostej
Kikærtesalat
Kikærtesalat med radicchio
Kilroy
Kilroys tandoorikartofler
Kilroys tandoorikartofler
Kold aspargessuppe med estragon
Kold kakaodrik
Kold kartoffelsalat
Krydret linseret med kokos
Kulørt gulerodssalat med misoaioli
Kålrabisuppe
Kålsalat med kantareller og bagte figner
Kålwrap med spicy indiske kikærter
Labre linse-lunser
Langtidsbagte Rødbeder
Langtidsbagte tomater
Linsepaté med bagte hvidløg
Linsesalat med bagte søde kartofler, pære og avocado-persillecreme
Linsesovs
Linsesteg
Linsesuppe med spinat
Luksus-tomatsovs med grønsager og bønner
Lun forårssalat ned grønne linser og spidskål
Lykke-bringer fødevarer (1) Cashewnødder
Lækker,  smuk og mættende salat
Løgpostej
Løgpostej
Løvstikkepesto
Maitake svampesuppe
Majs suppe
Majsgrød med svampe
Majssuppe og ymerboller
Marmorkage med et lille twist
Marokkansk filotærte
Marokkansk kikærtesuppe
Meget fyldig vintersuppe
Meget let hverdagsmad – Quornbittar i tomat, haricots verts og majs
Melon/agurkesalsa
Melonsmoothie
Menu juleaften
Middelhavstapas
minestrone – italiensk grøntsagssuppe
Morgenmad, der holder længe i sækken
Morgen-smoothie
Mælkebøttehjul
Nemme knækbrød
Nemme Nøddedeller
Nudelsalat med trippel-kål, sweet chili og koriander
Nøddepate med brun sovs
Nøddesteg med æg
Opskrift på salat fra G. Rasmussen
Orientalsk spidskålssalat med sesam
ovnbagt biksemad med marineret tofu
Ovnbagt rodfrugtmos
Ovnbagte rodfrugter og svampe med lakrids
Panerede tomater
Paradis sommersalat
Parmavegan
Pasta med artiskokcreme
Pasta med cremet “kødsovs”
Pasta Med Svampe Og Asparges I Cremet Flødesauce!
Peanutbutter cookies
Peanutpesto
Peberrodsbagte rødbeder
Perlebygsalat
perle-bøffer
Pesto af skvalderkål og purløg
Pommes (Fedt)Frites
Porre/løg tærte
Porrepaté
Porretærte med cashewnødder
Pumpkin pie
Pære-smoothie
Quinoa med wok-stegte grønsager og cashewnødder
Quinoasalat
Quinoasalat med langtidsbagte tomater og avocado
Quinoasuppe fra Peru
Radisesalat
Radisespirer
ramsløgpesto
Ramsløgpesto
Ramsløgspesto – den nye form for Tzatziki
ramsløgsuppe – en helt vild suppe
Ratatouille – med et twist i …
Raw Græskarkerne Snack
Ret med hele korn
Risalamande
Risotto med bønner
Risotto på perlebyg
Rissuppe med svampe og ærter
Rodfrugt fyldte peberfrugter
Rosenkål-risotto veganer
Rosenkål-æblesalat — et lækkert tilbehør!
Rummus
Rumænsk løgsuppe
Rød te med syrenblomster
Rødbede toppet med pastinak/cashewmos på friske mælkebøtteblade
Rødbedebøffer
Rødbedehummus
Rødbedetzatziki
Rødkålssalat
Rødkålssalat m. pærer og clementiner
Rødkålssalat med rødbede og jordbær
RødkålsWOK 
Rå brændenældesuppe
Salat
Salat med tang
salsa verde med skvalderkål og ramsløg
Saltmandler
Santorini Salat
Savoykål i godt selskab: salat
Scrambled tofu med ris
selleribøf med løg og kapers
Selleribøf med rødbede- og/eller fennikel-crudité
sellerisalat med æbler og valnødder
Sellerisuppe
Shepherds pie
Skjønne dæller
Skvalderkål salat med radise og soja
Smækkersnaps
Små kartoffelpandekager
Små pandekager med stuvede kantareller
Soja og shiitake svampe
Sojabønnepostej
Solsikkebøf
sommerwok med nye kartofler, ærter og asparges
Spaghetti med gorgonzolasovs
Spaghetti med linse-tomatsovs
Speltsalat
Spicy bønnespread
Spicy chiliret med bønner
Spicy fava bønne dip
Spicy rødbedesuppe med kokosmælk
Spidskålssalat
spidskålssalat med dadler og jordnødder
Spidskålssuppe med rosin/kapersguf
Spinat tærte
Spinat/ kartoffelfrikadeller
Spinatlasagne
spinatlasagne med svampe
Spinatsalat med bagt græskar og karryristede kikærter
Spinatsauce
Spinatsmoothie
Spinattærte og salatfad
Squashfrikadeller
squashfrikadeller med gratineret spinat og artiskokker
Stegt aubergine og svampe
Stegt tofu
Stegte kartofler
Stegte svampe og edamame bønner
stryhn-gå-hjem-og-læg-dig-postej
Stuvede østershatte
Stuvet hvidkål
Stuvning med pastinak og skorzonerrødder
Stærk bønnesuppe
stærk og syrlig thaisuppe
Sund chokolademousse
Sund Synd
Sund tærtedej med sesamfrø
Sunde Og Grove Kerneboller
Sunde og lækre is - 100 % frugt
Superlet Speltbrød
Svampesovs
Svampe-valnøddepate
Syltede jordskokker
Sød/Rød grøntsagsjuice
Søde kartofler med fyld af linser og svampe
taboulleh – salat fra Mellemøsten
Tang- og gulerodssalat med maitake svampe
Tarteletter
Tempeh med forårsløg og grønskål-sandtorn-pesto
Texas pilaff
Thai inspireret Dahl suppe m. grønne linser
Tofuspyd med couscous
Tomat oste Tærte/Pizza
Tomatsalat Med Gul Kiwi Og Kapers
Tomatsuppe
Tomatsuppe med bulgur
Tomatsuppe med fuldkornspasta (stærk)
Tærte med grønne og hvide asparges
Tøm køleskabet
Tørrede abrikoser og soja snacks
Vegansk caffe latte
Vegansk og glutenfri pizza
Veganske Pølsehorn & Namsere!
Veganske Quesadillas
Vegedeller
Vegetar spinat lasagne
Vegetarburger
Vegetargryde
Vegetter
Veggelet (vegansk omelet)
Verdens nemmeste speltboller
Vintergryde med frisk peberrod & gylden persille-kartoffelmos
Vitas vegetariske julemad
Wok
Yamstærte
Æblefætre
Ærte/pæresuppe med ingefær
Ærtehummus
Østershat og asparges
Vegetarbladet er også et gratis nyhedsbrev om vegetarkost, der udsendes via e-mail.
Tilmeld dig her
Skriv til john@nomedica.dk, hvis du evt. ønsker at annoncere på vegetarbladet.dk

Mere Vegetar Light er på 218 sider og spækket med fedtfattige retter, billeder, tips og inspiration. Bogen indeholder 129 lækre vegetaropskrifter, der byder på noget for alle.

Mere Vegetar Light er også et bud på lækker vegetarmad til dem, der ønsker at holde øje med vægten. Læs mere >>

Opskrifter fra  Bang Quan Deng Buhl

Rosenkål-risotto veganer

(2 portioner)

350 g rosenkål
2 gulerødder
200 g kogte lange brune ris
1 fed hvidløg i skiver
1 spsk rapsolie
Salt
1 dl vand eller kokosmælk
2 dl tomatsovs (se nedenfor)

Tilberedning

Skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver.

Pil og skyl rosenkål. Skær dem i tynde skiver.

Svits hvidløg i rapsolie. Tilsæt gulerødderne. Sauter dem i ca. 3 minutter.

Tilsæt rosenkål og sauter et par minutter. Tilsæt en lille smule vand/kokosmælk ind imellem. Læg låget på lige efter, du har tilsat vandet.

Tilsæt ris. Sauter og varm retten igennem. Tilsæt en lille smule vand/kokosmælk ind imellem. Læg låget på lige efter, du har tilsat vandet.

Fordel retten på to tallerkner og kom tomatsovs på toppen.
Servér straks.


Tomatsovs

(2 portioner)

3 bøftomater
1 gulerod
1 tsk hørfrøolie
½ spsk jomfru olivenolie
½ syltet stærk chili
En lille håndfuld basilikumblade eller koriander
1 skive ingefær
1 tsk loppefrøskaller
Salt, peber, hvidløgspulver

Tilberedning

Skræl gulerod og skær den i små stykker.

Skær tomater i fire dele.

Blend tomater, gulerod og chili grundigt. Hæld den i en skål. Rør resten af ingredienserne i. Smag til med salt, peber og hvidløgspulver.

Tip:

Anvendes til pastaret eller grønsagssalat. Kan også bruges som sovs/dressing til lynstegte retter.

Græskargrød med stegte svampe og edamame bønner

(Til 2-3 personer)

600 g butternut squash eller græskar

150 g løg

50 g porre

1 fed hvidløg

1 tsk finthakket ingefær

1 dl røde linser

3 dl vand

1 spsk rapsolie

4 g grønsagsbouillon

Purløg

Stegte svampe og edamame bønner

Tilberedning

Pil løg, porre og hvidløg. Skær de 3 ting i tynde strimler eller skiver.
Sauter løg, porre, hvidløg og ingefær i rapsolie i en gryde ved medium varme ca. 4 minutter.

Hæld vand i gryden.

Skyl linser og kom dem i gryden. Bring det i kog, skru ned for varmen, og lad det simre 10 minutter.

Skær græskar i små tern eller tynde skiver.

Tilsæt græskar og lad det simre 5 minutter.

Tilsæt grønsagsbouillon og blend suppen fint.

Fordel suppen i tallerkener og tilsæt stegte svampe og edamame bønner. Drys klippet purløg på.

Stegte svampe og edamame bønner

(Til 2-3 personer)

150 g østershatsvampe

100 g edamame bønner

2 fed hvidløg i skiver

1 tsk rapsolie

Salt

Tilberedning

Svits hvidløg i rapsolie et øjeblik. Kom svampe og bønner i. Sauter grønsagerne og tilsæt en lille smule vand en gang imellem indenfor 5 minutter, og husk at sæt låget på når du lige har tilsæt vand. Smag til med salt.

Kan anvendes til grød, tortilla, kogt pasta eller ris.

Jordskoksalat med avokado og majskolbe

(Til 3 personer)

250 g friske jordskokker
2 avokadoer
½ økologisk agurk
1 økologisk rød peberfrugt
1 økologisk citron
1 tsk fint hakket frisk ingefær
1 tsk fint hakket hvidløg
1 tsk ristet sesamolie
1 håndfuld hakket frisk basilikum og nogle hele blade til pynt 
Salt, peber
3 friske majskolber

Tilberedning

Skrub jordskokker godt med en grønsagsbørste. Dryp dem godt af.

Skær jordskokker, agurk, avokadoer og peberfrugt i ca. 1 cm3 tern.

Krydr jordskokker med salt, hvidløg og citronsaft, og lad det trække i ca.20 minutter. Si væsken fra.

Kom alle ingredienserne i en stor røreskål. Riv citronskræl hen over. Pres citronsaft over. Dryp med ristet sesamolie. Drys med salt og peber efter smag. Bland det hele godt sammen.

Kom majskolber i spilkogende vand. Lad dem simre i ca. 5 minutter. Hæld vandet væk.

Servere majskolberne varmt sammen med jordskoksalat.

Butternut dessert

450 g butternut squash / hokkaido / græskar
2 modne bananer
100 g ristet sojamel
1 spsk økologisk rå kakaopulver (eller anden kakaopulver)
4 saftige dadler
½ dl kokosmælk
½ vaniljestang
10 g mandelflager
mynteblade, citronmelisseblade eller granatæblefrugt til pynt

Tilberedning

Bag butternut squash i ovnen ca. 45 minutter til den er mør. Skrab kødet ud med en spiseske.

Skrab vaniljefrø ud af stangen.

Fjern skræl og sten fra dadler.

Ælt de 3 ting godt sammen med kakaopulver, sojamel og evt. lidt mere kokosmælk (men en lille smule ad gangen, massen må hverken være for tør eller for våd). Form massen til kugler med en isske. Anret dem på små pæne desserttallerkner.

Snit bananerne og stil dem ved siden af kuglen.

Drys med mandelflager.

Pynt med mynteblade eller granatæblefrugt.

Grønsagssalat med stegte kartofler

(Til 1 -2 personer)

20 g fletsalat
20 g salat blanding
1 royal gala æble
200 g kogte kartofler
10 stk stenfri sorte oliven
1 spsk sesamfrø
1 skive fuldkornsbrød
1 tsk hørfrøolie
1 spsk olivenolie
Salt, peber, hvidløgspulver

Tilberedning

Skyl salat godt og afvand med salatslynge.

Riv brød i meget små stykker og rist dem sammen med sesamfrø indtil de er sprøde.

Skær æble i tynde skiver.

Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver. Svits dem i olivenolie, drys med salt, peber, hvidløgspulver. Sauter dem 5 minutter.

Fordel salat, skiver af æbler, kartofler og oliven på en tallerken, drys med ristet sesamfrø og brød, dryp lidt hørfrøolie over.

Syltede jordskokker

500 g jordskokker
3 spsk (15 g) salt
2 dl æbleeddike
2 spsk (10 g) sukker
1 tsk tørret fennikel
3 fed hvidløg i skiver
3 g ingefær i skiver
2 spsk snaps
kogt vand

Tilberedning

Skrub jordskokker rene. Dryp dem tørre. Skær de større til mindre, så alle er lige store. Kom dem i et rent glas, krydrer dem med alle krydderierne og tilsæt snaps. Hæld vand ved og lad vandet dække lige over jordskokkerne. Skru låget fast og ryst det godt. Stil det i køleskabet 3-4 dag.

Anvendelse:

I grønsagssalat. Madpakker. Skær i små tern og drys over suppe. Snit i skiver og læg i sandwich. Osv.
Kan også spises som snaks.

Grønsagskiks

150 g fuldkorns durummel
40 g grahamsmel
35 g ristet sojamel
1 g eller ½ tsk bagepulver
2 g eller 1 tsk gærpulver + ½ dl vand
1 g eller ½ tsk sort peber
25 g soltørrede tomater
½ dl ekstra finthakket persille
½ dl ekstra finthakket forårsløg
½ dl ekstra finthakket koriander
1 tsk hvidløgspulver
2 spsk rapsolie
1 dl kokosmælk
½ tsk salt
3 g gurkemeje
50 g eller 1 gulerod

Tilberedning

Riv gulerod fint med rivejernet og hak eller snit derefter evt. til endnu finere små tern. Fordel dem sammen med urterne på et fad og lad dem tørre.

Bland mel, peber, salt, hvidløgspulver, gurkemeje og bagepulver grundigt sammen.

Opløs gæren godt i lunkent vand og hæld den i melet.

Hæld kokosmælk i og tilsæt rapsolie.

Ælt dejen grundigt, og lad den hvile et par timer, indtil dejen er næsten dobbelt størrelse.

Snit tomaterne i meget fine små tern.
 
Tilsæt gulerod, tomater, persille, forårsløg og koriander. Ælt dejen godt. Det kan godt være, at du skal bruge en lille smule ekstra mel til at arbejde med. Dejen skal være fast og ikke klistre på hånden.

Rul dejen ud på bagepapiret med lidt mel. Rul dejen til et 1 – 2 mm tyndt lag.

Drys sesamfrø jævnt over kiksene og rul let henover dem med en kagerulle, så sesamfrøene klistrer på dejen.

Markerer kiksenes størrelse med en lang kniv. Tryk små huller i rækker på hver kiks med en gaffel. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.

Bag kiksene i forvarmet ovn i ca. 15 minutter ved 180 grader. Hold øje med, at det ikke brænder på.

Vent til kiksene er kolde. Knæk kiksene forsigtigt på en skrap kant af et skærebræt.

Bemærk:

Kiksene er måske ikke sprøde, når du prøver at lave dem første gang.

Årsagen kan være at 
1. der er lidt for meget væske i grøntsagerne og urterne.
2. du har tilsat lidt for meget vand i dejen.

Løsning: Sæt kiksene tilbage i ovnen og bag dem lidt længere tid ved lavere temperatur.

Jordbærsalat med quinoa

(Til 3 personer)

2 dl quinoa
4 dl vand
80 g eller 1 gulerod
150 g jordbær
30 sorte oliven
2 spsk balsamico
3 spsk sojafløde
½ håndfuld hakket citronmelisblade
Lidt ekstra citronmelisblade til pynt
Salt

Tilberedning

Skyl quinoa grundigt i en si. Bring den i kog, tilsæt et par dråber rapsolie og et lille fingerdrys salt, lad den simre i vand ca. 8-10 minutter. Sluk varme og lad den hvile. Prøvesmag ind imellem. Den skal have en kaviar artigt tyggefølelse og helst ikke koge for længe. Vent til den er kold før du vender den i salaten.

Skræl gulerod og skær den i tynde skiver. Krydder dem med balsamico og salt. Lad det trække ca. 20 minutter. Hæld væskerne væk.

Skyl jordbær og skær dem i både. 

Skær oliven i ringe.

Bland alle ingredienserne sammen.

Pisk og tilsæt sojafløde over salaten.

Pynt med citronmelisblade.

Hirsegrød

(Til 2 personer)

3 dl hirseflager
3 gulerødder
100 g ærter
100 g majskerner
50 g hakket frisk radise top
2 håndfulde frisk persille
2 håndfulde frisk baby spinat
1 håndfuld koriander
2 fed snittet hvidløg
½ tsk fint hakket ingefær
1 spsk rapsolie
Salt, peber

Tilberedning

Skræl gulerødder og skær dem i skiver.

Svits hvidløg og ingefær i rapsolie. Kom gulerødder og radisetop i, og smag til med lidt salt. Sauter det over medium varme til gulerødderne er lidt bløde.

Kom hirseflager i en gryde, tilsæt 4 dl vand, rør det jævnt og bring det i kog, lad det simre ca. 7 minutter ved svag varme under omrøring.

Kom alle ingredienser i gryden og lad det simre yderlige 3 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber.

Radisesalat

(Til 3-4 personer)

En bundt små radiser
4 gulerødder
3 dl ærter
½ icebergsalat
4 spsk Sojafløde
2 spsk balsamico
1 spsk sukker eller stevia
salt
Frisk basilikum

Tilberedning

Skub radiser rent. Skær dem i tynde skiver. Krydder dem med salt, balsamico og sukker. Lad det trække ca. 30 minutter. Hæld væsken væk.

Skyl icebergsalat og afvand med salatslyngen. Skær den i små stykker.

Skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver.

skyl ærter i dørslaget og dryp dem godt af.

Bland grøntsagerne sammen.

Tilsæt sojafløde og drys med basilikum før servering.

Edamamepesto

1½ dl sojabønner Edamame
3 håndfulde basilikumblade
En lille håndfuld citronmelisse
En lille håndfuld valnødder
2 fed hvidløg
3 g ingefær
Saft fra 1 citron
½ dl sojafløde
½ dl olivenolie
salt

Tilberedning

Kom alle ingredienser i blenderen og tilsæt olivenolien lidt af gangen. Blend til en cremeagtig sovs. Tilsæt lidt mere sojafløde, hvis sovsen for tyk. Smag til med salt.

Bruges til brød, pasta eller råkostsalat.

Azuki bønnekage

(Til ca. 6 personer)
400 g kogt azuki bønner*
1½ spsk rå kakaopulver
1 til 1½ spsk hørfrøolie
1 tsk vaniljesukker
6 dadler
6 til 8 spsk ærter
1 spsk loppefrøskaller
Kokospulver
mandler
Friske mynteblad eller citronmelisblad

* Azuki bønner dyrkes hovedsagligt i Kina og Japan. Bønnerne er små og mørkerøde. I det kinesiske køkken anvendes de mest til desserter. De er meget velsmagende og har en flot mørkerød farve.   

Tilberedning

Bland bønner, kakaopulver, hørfrøolie og stenfri dadler sammen og mos det grundigt til en masse.

Skyl ærter med spilkogende vand i sien.

Smør et fad med hørfrøolie, og dæk jævnt med et lag af ærter. Bland vaniljesukker og loppefrøskaller godt i ca. ½ dl koldt vand til gele og hæld den hurtigt og jævnt over ærterne. Vent til ærterne klæber fast til geleen. Pres madformen ned i lagen og fyld massen i madformen og tryk kagen fast. Kom en kagespade under madformen og en tallerken ovenpå, vend forsigtig kagen om på tallerknen.

Drys med kokospulver. Pynt med mynteblad og mandler.

Rød te med syrenblomster

(Til 1 person)
1 g rød te uden tilsat aroma (du kan også bruge sort te)
1 g hakket sød lakrids eller honning
1 g friske ingefær skiver
3-4 syrenblomster
3-4 citronmelisseblade

Tilberedning

Bring vand i kog og lad det derefter køle ned til ca. 80 grader og hæld det over teen.

Hvis du skal servere den til gæster, kan den tilsættes syrenblomster og citronmelisseblade til sidst før servering, så ser teen flottere ud.

Stegte kartofler

(Til 1-2 personer)

300 g kartofler
100 g broccoli
1 fed hvidløg
2 g rød chili
1 g ingefær
1 spsk. rapsolie
½ dl ananasjuice eller kokosmælk
½ tsk. ristet sesamolie*
salt

* Kinesisk og japansk sesamolie fremstillet af ristede sesamfrø. Det gør olien ravfarvet og giver den en kraftig gennemtrængende smag.

Tilberedning

Skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i ca. 0,5 cm tynde skiver på langs, og skær dem derefter i strimler.

Skyl broccoli og pil hårdt bark af stokken. Del toppen i små buketter. Skær stokken i strimler.

Skær hvidløg, chili og ingefær i tynde strimler. Svits de tre ting i rapsolien, indtil det dufter godt.

Tilsæt grøntsagerne, smag til med salt, sauter ca. 10 minutter (tilsæt en lille smule vand, når kartoffelstrimlerne klister på bunden). Hæld ananasjuice over, sauter endnu ca. 1 minut. Smag til med ristet sesamolie.

Kan rulles i tortilla.

Bygflager suppe

(Til 2 – 3 personer)
100 g bygflager
100 g porre
3 g fint hakket ingefær
30 g stenfri sorte oliven
Salt, peber, ristet sesamolie*

* Kinesisk og japansk sesamolie fremstillet af ristede sesamfrø. Det gør olien ravfarvet og giver den en kraftig gennemtrængende smag. Bruges i salat, suppe eller pålæg. Tilsæt kun en lille smule i retten, når den er færdig.

Tilberedning

Skyl og skær porre i skiver.

Skær oliven i ringe.

Kom bygflager, porre, ingefær, salt og peber i 1 - 2 liter vand i en gryde. Bring grøden i kog og lad den simre under låg i ca. 20 minutter.

Smag til med et par dråber ristet sesamolie. Drys med olivenringe. 

Majsgrød med svampe

(Til 4-5 personer)
200 g økologisk majsmel
150 g frosne majskerner
200 g frosne svampe (fx svampemix fra Coops supermarkeder)
5 g arametang
10 g grøntsagsbouillon
3 g gurkemeje
frisk purløg
frisk persille
Salt, peber.

Tilberedning

Kom majskerner, svampe, arametang og 1 liter vand i en gryde. Bring det i kog.

Rør majsmel grundigt i ½ liter vand, og hæld det i gryden. Rør grøden hurtigt for at forhindre at majsmelet klumper og brænder på. 

Tilsæt bouillon, gurkemeje og peber i. Fortsæt med at røre indtil grøden kommer i kog (tilsæt gerne lidt mere vand, hvis grøden bliver for tyk). Skru ned til mellemvarme. Smag til. Rør grøden et par minutter mere.

Klip purløg og persille fint over grøden og server.

Auberginepålæg med rabarber og chili

2-4 personer
600 g auberginer
40 g rabarber
1 fed hvidløg eller ½ løg
1 tsk. revet ingefær
1 spsk. rapsolie
½ — 1 tsk. frisk, stærk, fint hakket rød chili
3 spsk. frisk, hakket basilikum
1 spsk. gærflager
1 tsk. ristet sesamolie*
salt

Tilberedning:

Skyl auberginerne. Fjern den grønne hat fra hver aubergine og halver dem på langs. Skær dem i tynde skiver.

Skær rabarber i tynde skiver.

Skær hvidløg eller løg i tynde skiver. Svits løg og ingefær i rapsolien i en wok, indtil løgene er klare. Tilsæt auberginerne, rabarberne og et drys salt. Sauter let og hæld en lille smule vand ved. Læg låget på, og lad auberginerne simre ca. 5-8 minutter. Rør lidt rundt en gang imellem. Hvis der er for meget væske i, så lad retten fortsætte med at simre uden låg, indtil vandet er fordampet.

Vendt til retten bliver kold. Bland gærflager, chili, sesamolie og basilikum i.
---

*Ristet sesamolie bliver fremstillet af ristede sesamfrø. Det gør olien ravfarvet og giver den en kraftig gennemtrængende smag. Ristet sesamolie kan findes i helsekostforretninger og nogle supermarkeder.

Skvalderkål salat med radise og soja

Til 2 personer

2 håndfulde friske skvalderkål
2 dl grønne sojabønner snacks Edamame* (uden skræl)
5 radiser
2 passionsfrugter
2 spsk. vineddike
1 tsk. ristet sesamolie* *
Salt, hvidløgspulver

Tilberedning

Skyl radiserne og skær dem i små stykker, og smag dem til med lidt salt, hvidløgspulver og vineddike i en salatskål. Lad dem trækker smag i ca. 20 minutter. Hæld væsken væk.
Tilsæt skvalderkål og Edamame.
Smag til med passionsfrugter og ristet sesamolie.

* Edamame er grønne sojabønner med et japansk navn, som er frisk høstet og kogt i saltvand. En slags asiatisk snack. De kan fryses ned, efter de er kogte. Og de skal blot tøs op og spises. De kan bl.a. købes i Coops supermarkeder.
** Kinesisk og japansk sesamolie bliver fremstillet af ristede sesamfrø. Det gør olien ravfarvet og giver den en kraftig gennemtrængende smag.

Tørrede abrikoser og soja snacks

(10 stykker)

5 tørrede abrikoser
10 små stykker fuldkornsbrød (ca. 1x2x3 cm)
10 frugt soja (se opskriften Frugt soja)

Tilberedning

Tyrk et styk abrikos fast på skærebrættet med de tre midterste fingerflader, og skær abrikosen forsigtig igennem vandret. Del på den måde alle abrikoserne til to stykker.

Læg et styk brød på bund. Kom ½ styk abrikos ovenpå. Læg et styk soja på øverst. Stik en tandstik igennem.

Gør det med alle 10.

Frugt soja

Ingredienser

50 g sojaform granulat
0,5 g kanel pulver
5 g stjerne anis
300 g friske blommer eller 50 g svesker*
150 g nektariner, ferskner eller kakifrugt*
150 g friske tomater eller 20 g tørret tomat*
½ dl sojasauce
Salt

* Det er bedst at bruge friske og modne frugter, der giver sød smag, men du kan også bruge tørret frugt.

Tilberedning

Skræl og fjern kernerne af frugterne, og skær dem i små stykker.

Kom alle ingredienserne i en gryde sammen med ca. 1 liter vand i, bring det i kog. Lad det simre i ca. ½ time under låg, og derefter simre uden låg under omrøring ind til overskydende væsk er dampet væk.

Fjern tomatskæl og stjerne anis.

Anvendelse

Frugt soja kan serveres til ris, pasta, grøntsager eller blot spises som snacks.

Rissuppe med svampe og ærter

1 dl brune ris
1 dl vilde ris
200 g porre
200 g frosne ærter
200 g frossen svampemix (findes i Coops supermarkeder)
2 g finthakket ingefær
8 g grøntsagsbouillon
Peber, salt

Tilberedning

Bland brune og vilde ris sammen. Skyl risene. Kom risene og vand i en gryde. (Måling på ris og vand er 1:1.) Bring vandet i kog. Lad det simre under låg i ca. ½ time.

Skær porre i tynde skiver.

Skær svampe i mindre stykker.

Skyl ærterne i en si.

Kom porre, svampe, ingefær, bouillon, peber, de kogte ris (bestem selv portionen) og ca. 1 liter vand i en gryde. Bring det i kog. Lad det simre i ca. 10 minutter. Tilsæt ærterne. Bring det i kog igen. Flyt gryden væk fra komfuret. Smag til med salt.

Tip:
Du kan koge en større portion ris, så du har til flere måltider.

Grønkålssalat med kakifrugt

(2-3 personer)

150 g grønkål
200 g gulerødder
150 g kakifrugter
80 g agurk
50 g peberfrugt
1 spsk sukker
1 spsk citronsaft
1 tsk finthakket ingefær
1 tsk finthakket hvidløg
½ tsk kanelpulver
½ tsk paprika
Salt, ristet sesamfrø

Tilberedning

Skyl grønkål grundigt. Skær bladene i tynde strimler og kassere midterribberne.

Skær gulerødder i tynde strimler.

Bland grønkåls- og gulerodsstrimlerne med salt, sukker og citronsaft i en stor røreskål. Lad det stå og trække i ca. halv time. Hæld væsken væk.

Skær peberfrugt og agurk i tynde strimler.

Skræl og skær kakifrugter i både.

Bland alle ingredienserne godt sammen.

Drys med ristet sesamfrø før servering.

Perlebygsalat

(Til 2 – 4 personer)

150 g perlebyg

300 g økologisk agurk

150 g rød peberfrugt

150 g gul peberfrugt

5 g finthakkede hvidløg

80 g saltet jordnødder

80 g stenfri sort oliven

20 g tørret gojibær

1½ spk jordnødsmør

1 spk blåbæreddike

Salt

Tilberedning

Skyl perlebyg. Kom byg og ca. ½ liter vand i en gryde. Tilsæt et par dråber rapsolie og et drys salt.  Bring det i kog. Lad det simre under låg i ca. 45 minutter.

Skyl agurk og hakke den groft med en køkkenkniv. Rør et drys salt i og lad det står i ca. 30 minutter. Hæld væsken fra.
Skær peberfrugt i ca. 1 cm3 tern.

Skær oliven i ringe.

Kom byg, agurk, peberfrugt og oliven i en salatskål.

Rør jordnødsmør, hvidløg, salt, blåbæreddike og 1 dl vand godt sammen i en lille skål. Hæld det hen over salaten.

Rør og bland alle ingredienserne sammen.

Stegt aubergine og svampe

Ingredienser

400 g aubergine
200 g frosne svampe (svampemix fra Coops supermarkeder)
100 g grøn asparges
20 g tørret tomat
2 fed finthakkede hvidløg
1 tsk finthakket ingefær
1 spsk sojasovs
1 tsk sukker
1 spsk rapsolie
Salt, peber, ristet sesamolie*

* Kinesisk og japansk sesamolie bliver fremstillet af ristede sesamfrø. Det gør olien ravfarvet og giver den en kraftig gennemtrængende smag.

Tilberedning

Skær aubergine over på langs til to både. Skær hver båd i tynde skiver.

Skær tørret tomat i tynde strimler.

Skær grøn asparges i ca. 8 cm lange stykker.

Svits hvidløg i rapsolie på en sauterpande.

Kom alle grøntsagerne i panden. Tilsæt sukker og sojasovs. Omrør det i ca. 10 minutter.

Smag til med salt, peber, ingefær og en lille smule ristet sesamolie.

Servere med ris, pasta, tortilla eller pitabrød.

Rødkålssalat med rødbede og jordbær

150 g rødkål
200 g rødbeder
1 spsk blåbær eddike eller vineddike balsamico
1 spsk rødvin
½ spsk salt
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk stevia (Hermesetas stevia sweet drys-let) eller ½ spsk sukker
100 g jordbær
Frisk basilikum, saltet hakket jordnødder, frisk hybenblomster eller rose

Tilberedning

Skær rødkål og rødbeder i tynde strimler. Rør salt i. Kom rødvin, eddike, hvidløg og stevia i. Kom evt. bladene af et par hybenblomster i. Bland det godt sammen.

Lad det stå og trække i et par timer (hvis du lader det trække natten over i køleskabet bliver smagen endnu bedre.).

Skær jordbær i både. Bland det i salaten.

Drys med jordnødder, basilikum og hybenblomsterblade før servering.

Serveres gerne med ris eller pasta. Det er også godt til at fylde i pitabrød. Det smager fantastisk i pandekager eller tortilla sammen med en grøntsagssuppe.

Tang- og gulerodssalat med maitake svampe

7 g arame tang
6 g tørret maitake svampe
150 g gulerødder
20 g finthakket persille
3 g finthakkede purløg
1 tsk finthakkede hvidløg
1 tsk ristet sesamolie
1 spsk sojasovs

Tilberedning

Kom arame tang, maitake svampe, sojasovs, hvidløg og 1 dl lunkent vand i en lille gryde. Lad det stå blød i ca. 15 minutter. Bring det i kog og lad det simre i et par minutter, indtil væsken er dampet af. Køl det ned.

Skær eller riv gulerødderne i tynde strimler. Smag til med salt. Lad det trække i ca. 15 minutter. Hæld væsken væk.

Kom gulerodsstrimlerne, persillen, purløg og sesamolie i gryden. Rør det godt sammen.

Servere med pasta, suppe eller brød.

Kartoffelsalat med gurkemeje og peber

(Til 2 - 3 personer)

500 g kartofler
150 g gulerødder
150 g økologisk agurk
10 g finthakket persille
15 g finthakkede forårsløg
2 g finthakket ingefær
2 g gurkemeje pulver
Salt, peber, ristet sesamolie*

* Kinesisk og japansk sesamolie bliver fremstillet af ristede sesamfrø. Det gør olien ravfarvet og giver den en kraftig gennemtrængende smag.

Tilberedning

Skræl kartofler og gulerødder. Kom dem i en gryde. Kom vand i gryden og lad det lige dække grøntsagerne. Tilsæt 1 tsk salt, og bring det i kog. Lad grøntsagerne simre under låg i ca. 20 minutter. Prøv at stikke en gaffel ind i en kartoffel, hvis du ikke let kan stikke den igennem kartoflen, bør det simre et par minutter længere, indtil gaflen nemmere kan stikkes igennem kartoflen. Si kartoflerne og gulerødderne op.

Skær kartofler og gulerødder groft til mindre stykker i en stor salatskål, mens de er varme.

Skær agurk i ca. 1,5 cm3 tern. Tilsæt det i salatskålen.

Kom gurkemeje, peber, ingefær, salt og ½ dl vand i en lille skål, rør det godt og dryp sovsen hen over salatskålen.

Rør alle ingredienserne godt, smag til med sesamolie (Tilsæt evt. mere gurkemeje, peber og salt efter smag.).

Efterårssalat med jordskokker og æble

300 g jordskokker
200 g gulerødder
80 g ristet saltet jordnødder
80 g stenfri sort oliven
200 g icebergsalat
150 g økologisk frisk æble (pink lady)
½ økologisk frisk citron
Salt, ristet sesamolie

Tilberedning

Skær jordskokker og gulerødder i ca. 1 cm3 tern. Rør et drys salt i og lad det trække i ca. 30 minutter. Si væsken fra.

Skær icebergsalat i ca. 2-3 cm2 store stykker.

Skær oliven i ringe.

Skær æble i tynde både. Kom æblebådene i en skål. Pres citronsaft hen over. Vend det godt.

Kom det hele i en salatskål, smag til med sesamolie, bland det godt.

Riv citronskræl hen over salaten.

Dyrs med jordnødder før servering.

Hybensnack

(8 portioner)

250 g røde linser
½ liter kokosmælk eller sojamælk
1 spsk vaniljesukker
25 stk friske og modne hybenfrugter
10 stk saftige dadler
10 g saltet jordnødder
Friske citronmelisseblade eller basilikum
1 spsk loppefrøskaller*
1 dl kirsebærsaft*

* Loppefrøskaller og kirsebærsaft kan erstattes med kirsebærsauce.

Tilberedning

Skyl hybenfrugterne. Skær stilk og blomst væk. Skær hybenfrugt halvt over og fjern kernerne med en teske.

Skyl linserne. Kom linserne og ½ liter kokosmælk eller sojamælk i en gryde. Bring det i kog. Tilsæt vaniljesukker, dadler og hybenfrugter.

Lad det simre under låg i ca. 20 minutter. Fjern skræl fra dadlerne og hybenfrugterne. Rør det godt sammen. Flyt gryden fra komfuret og lad den køle ned. Sæt den ind i køleskabet. Brug det senere eller næste dag.

Form linser i en madring eller en isske.

Omrør loppefrøskaller i kirsebærsaft til tyk gelé. Fordel geléen (kan erstattes med kirsebærsauce) hen over linserne.

Drys med jordnødder og citronmelisseblade.

Soja og shiitake svampe

(3 til 4 personer)

Ingredienser

50 g sojaform granulat*
5 tørret shiitake svampe
3 gulerødder
1 porre
150 g spidskål
1 rød peberfrugt
1 tsk ristet sesamolie**
1 spsk rapsolie
2 spsk sojasauce
1 g revet ingefær
4 laurbærblade
1½ fed hvidløg i skiver
Salt

* Sojaform granulat kan købes i helsekostforretninger og på helseonline
** Kinesisk og japansk sesamolie bliver fremstillet af ristede sesamfrø. Det gør olien ravfarvet og giver den en kraftig gennemtrængende smag.

Tilberedning

Rens svampene med en pensel.
Sæt sojaform granulat og svampene i en skål. Tilsat sojasauce, ingefær, laurbærblade og det halve af hvidløgsskiverne. Sæt dem i blød i lunken vand (der netop dækker) i et par timer under låget. Skær svampene og soja i ca. ½ cm tykke skiver (kun når sojastykkerne er for store).
Skær gulerødder og porre i skiver. Skær peberfrugt og spidskål i store stykker.
Hæld sojaform granulat og svampene i en gryde, tilsat gulerodsskiver. Bring det i kog under låg, og lad det simre uden låg i et par minutter. Fjern laurbærbladene.
Svits resten af hvidløgsskiverne i rapsolie i en wok eller pande, tilsæt porre, spidskål og peberfrugt. Svits grøntsagerne et par minutter. Kom svampene og sojaform granulat i wokken. Bland det hele godt sammen og lad det stege i endnu et par minutter. Smag til med sesamolie. Salt efter smag.
Server retten med ris eller pasta.

God appetit!
Bang Quan

Maitake svampesuppe

(3 til 4 personer)

Ingredienser

300 g røde linser
3 gulerødder
8 g tørret maitake svampe
Salt

Tilberedning

Læg svampe i blød i lunken vand i 30 minutter (vandet gemmes til at lave suppe).

Skyl linserne. Snit gulerødderne i ca. ½ cm tykke skiver.

Kom alle ingredienser i en gryde, (brug iblødlægningsvandet og lidt mere vand, så det i alt bliver til ca. ½ liter vand). Bring det i kog og lad det simre under låg i ca. 30 minutter. Salt efter smag.

God appetit!
Bang Quan

Fuglerede

2 personer

Ingredienser
50 g hørfrø spirer
6 sorte oliven
6 grønne stenfri vindruer
100 g spinatpasta eller fuldkornsspaghetti
100 g friske ærter eller spinat
½ tsk fint hakket hvidløg
1 tsk fint hakket ingefær eller presset saft
2 spsk jordnøddesmør eller sesamsmør
1 spsk sojasauce
1 spsk citronsaft
½ tsk sukker
½ appelsin eller gulerod til pyntes

Tilberedning
1. Sovs A: Kom jordnøddesmør, sojasauce, lidt citronsaft og 2 spsk vand i en lille skål. Bland det sammen.
2. Sovs B: Rør ingefær, hvidløg, lidt citronsaft, lidt salt og lidt sukker sammen i lidt vand.
3. Kog pasta ifølge vejledning på posen. Derefter dryp den godt af, og bland den med sovs A. Fordel pastaen i centrum på tallerknerne.
4. Skær appelsin i ca. ½ cm tykke skiver.
5. Kom vand i kog, tilsæt lidt salt og et par dråber rapsolie til vandet. Hæld ærter eller spinat i vandet, og lad det koge i ca. 5 sekunder. Dryppes godt af i en si og fordeles rundt om pastaen. Kom sovs B på spinat/ærter.
6. Del appelsinskiver pænt rundt ved retten, og læg hørfrøspirer oven på pastaen. Derefter lægges oliven og vindruer oven på spirerne. 

Paradis sommersalat

2 personer

Ingredienser
100 g frisk spinat
4 cherry tomater
10 g ruccola
150 g fuldkornspasta
10 friske jordbær
2 spsk pinjekerner
2 spsk stenfri sorte oliven
100 g frisk kinakål (inderste blade)
1 tsk ristet sesamolie

Tilberedning
1. Skyl og rens spinat, tomater, ruccola, kinakål og jordbær.
2. Kog pasta efter anvisning på pakken.
3. Hæld vandet fra pastaen. Bland pasta med sesamolie og lidt olivenvand i en salatskål. Lad den stå og køle ned.
4. Skær tomaterne i både.
5. Skær jordbærrene i halvdele.
6. Pil kinakålen i små stykker.
7. Fordel pasta på to tallerkener. Drys resten af ingredienserne jævnt over pastaen.

Østershat og asparges

2 personer

Ingredienser
250 g friske grønne asparges
100 g østershat svamp
1 spsk kartoffelmel
2 fed hvidløg
1 spsk vegetabilsk olie (fx raspolie)
Salt, peber

Tilberedning
1. Skyl og rens asparges. Skær eller pil evt. gamle dele fra.
2. Skyl og pil østershatsvamp i tykke strimler.
3. Skær hvidløg i tynde skiver.
4. Bring 1 liter vand i kog, tilsæt salt og kom et par dråber olie i vandet.
5. Tilsæt asparges og lad det koge i ca. ½ -1 minut (må ikke koge for længe, skal stadig være sprøde).
6. Hæld vandet væk. Læg dem pænt på en varm tallerken.
7. Svits hvidløgene i ca. ½ minut i olie på stegepanden.
8. Tilsæt østershatsvamp på panden og rør rundt i ca. 2 minutter.
9. Bland kartoffelmel, salt og peber i ca. 3 spsk vand i en lille skål, og hæld det jævnt ud over østershatsvampene. Rør hurtigt rundt indtil sovsens farve skifter fra hvid til en klar gennemsigtig farve og væsken er væk.
10. Hæld svampene over asparges.
11. Pynt evt. med skåret gulerodsblomster, tomater eller friske krydderurter.

Bemærk:
Trin 5 og 6 skal laves på same tid som trin 7, 8 og 9. Ellers vil halvdelen af retten blive kold før servering.

Bang Quan Deng Buhl —
der er ekspert i kinesisk madlavning — giver i dette og de følgende blade eksempler på kina-inspireret vegetarkost.

Madskribenter

Anabell
Angela
Anne Christiansen
Bang Quan Deng Buhl
Kina inspireret vegetarkost
Birthe Straarup
Solskinsmad
Camilla Fantoni
Daniela
Eva
G.Rasmussen
Grethe Bergstrøm
Grethe Bergstrøm
Hanne Brandt
Hanne Monrad
Heidi Busk
Karina Schramm
Vegetar light
Mere vegetar light
Kirsten Skaarup
Kødfri menu
Line Thomsen
Raw food
Lone Frederiksen
Veganic.dk
Luna
Madblogger
Mia Sommer
Nelly Nielsen
Per Fogsgaard
Pia Nørgaard
Vita Damsø
Fair food
©2018 Vegetarbladet.dk Brugerbetingelser  | Om Vegetarbladet | Kontakt