Ingredienser (til ca. 8 store linse/squash deller) 200 g. revet squash 100 g. hakket løg 1 dl. linser 2 spsk. kikærtemel* 2 spsk. rismel * ½ dl. vegetabilsk olie 2 spsk. friskpresset citronsaft ½ tsk. karry 2 fed presset hvidløg Friskkværnet peber 2 tsk. havsalt 1 dl. solsikkekerner ½ dl. hørfrø * Kan erstattes med fx. grahamsmel * Kan erstattes med hvedemel Fremgangsmåde Start med at koge 1 dl. linser (jeg foretrækker de små Le Puy linser til dette formål) i ca. 10 min i letsaltet vand. De skal ikke koges ud, men bevare deres bid da dette er med til at sikre nogle fastere frikadeller. Vask squashen, riv den med skrællen på (vandet skal ikke vrides fra) og kom den i en skål sammen med hakket løg og tilsæt derefter olie, mel, og alle de skønne krydderier. Farsen kan godt virke en anelse tør i starten, men afhold dig selv fra at tilsætte en masse væske, da den nok skal blive blødere efterhånden som den får lov til at blive rørt i og stå lidt. Derudover trækker saltet væsken ud af squashen, og gør farsen dejlig nem at have med at gøre. Form rødbededellerne i hånden og steg dem på en god varm pande i lidt olie. Vend dem et par gange undervejs indtil de er sprøde på begge sider. Det tager ca. 10 min. |