Falafel | fra Nelly Nielsen | Her er en af mine favoritter, som børnene også spiser med stort velbehag. Falafel smager dejligt til kartofler, stuvninger og til en lækker burger eller i pitabrød og salat. Falafel 125 g kikærter 1 løg 2-3 fed hvidløg Ca .1 bæger Skyr ( Islandsk yougurt fedtfattigt og et højt proteinindhold) lidt chilli og citronsaft 2-3 spsk mel, jeg bruger speltmel, men almindelig hvedemel kan bruges 1 tsk bagepulver spidskommen salt og peber Kasser iblødsætningsvandet og kom kikærter, løg, hvidløg, chili, spidskommen, salt, peber, bagepulver og mel i blenderen og kør til en grov, men sammenhængende dej. Lad dejen hvile, mens du ordner salat og grønt. 250 g Gulerod og salat efter behag: Skyl og afdryp salat og f.eks.1/3 blomkål, som lige gives et lille opkog, skal stadig være bid i det. Snit og pluk i strimler og buketter, kom begge dele på et fad. Riv gulerødderne groft. Dressing: Rør skyr med salt og peber evt. hvidløg og smag til med citronsaft, kom forskellige krydderurter i, brug dem du bedst kan lide. Form dejen til 4 bøffer og steg dem i lidt olie på panden. Tilberedningstid 20 minutter ca. 2 personer Velbekomme:-) Venlig hilsen Nelly |
|
|