(3 til 4 personer)
Ingredienser 50 g sojaform granulat* 5 tørret shiitake svampe 3 gulerødder 1 porre 150 g spidskål 1 rød peberfrugt 1 tsk ristet sesamolie** 1 spsk rapsolie 2 spsk sojasauce 1 g revet ingefær 4 laurbærblade 1½ fed hvidløg i skiver Salt * Sojaform granulat kan købes i helsekostforretninger og på helseonline ** Kinesisk og japansk sesamolie bliver fremstillet af ristede sesamfrø. Det gør olien ravfarvet og giver den en kraftig gennemtrængende smag. Tilberedning Rens svampene med en pensel. Sæt sojaform granulat og svampene i en skål. Tilsat sojasauce, ingefær, laurbærblade og det halve af hvidløgsskiverne. Sæt dem i blød i lunken vand (der netop dækker) i et par timer under låget. Skær svampene og soja i ca. ½ cm tykke skiver (kun når sojastykkerne er for store). Skær gulerødder og porre i skiver. Skær peberfrugt og spidskål i store stykker. Hæld sojaform granulat og svampene i en gryde, tilsat gulerodsskiver. Bring det i kog under låg, og lad det simre uden låg i et par minutter. Fjern laurbærbladene. Svits resten af hvidløgsskiverne i rapsolie i en wok eller pande, tilsæt porre, spidskål og peberfrugt. Svits grøntsagerne et par minutter. Kom svampene og sojaform granulat i wokken. Bland det hele godt sammen og lad det stege i endnu et par minutter. Smag til med sesamolie. Salt efter smag. Server retten med ris eller pasta. God appetit! Bang Quan |