(2 portioner)
350 g rosenkål 2 gulerødder 200 g kogte lange brune ris 1 fed hvidløg i skiver 1 spsk rapsolie Salt 1 dl vand eller kokosmælk 2 dl tomatsovs (se nedenfor)
Tilberedning
Skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver.
Pil og skyl rosenkål. Skær dem i tynde skiver.
Svits hvidløg i rapsolie. Tilsæt gulerødderne. Sauter dem i ca. 3 minutter.
Tilsæt rosenkål og sauter et par minutter. Tilsæt en lille smule vand/kokosmælk ind imellem. Læg låget på lige efter, du har tilsat vandet.
Tilsæt ris. Sauter og varm retten igennem. Tilsæt en lille smule vand/kokosmælk ind imellem. Læg låget på lige efter, du har tilsat vandet.
Fordel retten på to tallerkner og kom tomatsovs på toppen. Servér straks.
Tomatsovs
(2 portioner)
3 bøftomater 1 gulerod 1 tsk hørfrøolie ½ spsk jomfru olivenolie ½ syltet stærk chili En lille håndfuld basilikumblade eller koriander 1 skive ingefær 1 tsk loppefrøskaller Salt, peber, hvidløgspulver
Tilberedning
Skræl gulerod og skær den i små stykker.
Skær tomater i fire dele.
Blend tomater, gulerod og chili grundigt. Hæld den i en skål. Rør resten af ingredienserne i. Smag til med salt, peber og hvidløgspulver.
Tip:
Anvendes til pastaret eller grønsagssalat. Kan også bruges som sovs/dressing til lynstegte retter. |