8 hvide asparges 8 grønne asparges 50 g hasselnødder en håndfuld friske ærter brøndkarse
dressing: 4 spsk hasselnøddeolie (evt. olivenolie) 2 spsk limesaft 1-2 tsk sennep
Skræl de hvide asparges. Læg dem i kogende vand tilsat 1 tsk sukker 2 minutter. Tilsæt de grønne asparges og kog dem med 1-2 minutter. Overhæld aspargesene med koldt vand og lad dem afdryppe. Skær hver asparges i tre lige lange stykker.
Skær nødderne i flager og rist dem gyldne på en tør pande.
Rør olie og limesaft sammen med en spsk vand og smag til med sennep, salt og peber. Rør nødderne i.
Læg de kogte asparges på fire tallerkener i et pænt mønster.
Læg dressingen over og drys med ærter og brøndkarse. Giv også gerne salaten lidt friskkværnet peber. |