(2 personer) ca. 300 g jordskokker ca. 300 g kartofler 50 g nødder smør piskefløde salt og peber muskatnød Kartofler og jordskokker koges til de er møre - ingen salt! Når de er kogt godt igennem hældes vandet fra og de står og damper af.
Mos det hele med en moser eller blender og tilsæt så meget smør og piskefløde at det bliver lind og luftig.
Smag til med salt, peber og muskatnød og vend nødder i (jeg brugte selv hasselnødder, men tror også at det vil smage godt med f.eks. valnødder). Karameliserede løg: 6 skalottelog skrællet og havleret fra spids til rod 1 spsk rørsukker salt og peber Et halvt bundt hakket frisk timian 1 spsk smør Evt. 1 bakke champignon eller andre svampe Olivenolie Løgene steges på pande i olievenolie med den flade side nedaf. Når de er lysebrune vendes de, og når de er pænt lysebrune over det hele tilsættes rørsukker til løgene bliver karameliserede.
Nu kan champignon tilsættes samt timian, salt og peber - tilsæt 1 spsk smør og lad det stege videre. Servèr og velbekomme. Med venlig hilsen Hanne Brandt |