Tortilla betyder "lille kage" på spansk – og hvem siger pandekager absolut skal være søde? Disse madpandekager er super hurtige at lave, meget smagfulde og virkelig mættende!
Ingredienser (til 2 quesadillas ) 4 fuldkorns tortilla 2 spsk. majs 50 g. frisk spinat Tomat/auberginefyld ½ aubergine (ca. 150 g) 200 g. cherrytomater 2 fed presset hvidløg 2 tsk. havsalt Evt. ½ tsk. chilipulver Bønnespread 280 g. kidneybønner 2 fed presset hvidløg 1 spsk. citronsaft 1 tsk. havsalt Fremgangsmåde Start med at dræne kidneybønnerne i en si hvis de er fra dåse. (Til denne ret brugte jeg chilibønner fra "Bon Apppetit" i karton som kan købes i butikker fra Dansk Supermarked) Hæld bønnerne i en skål og blend dem med en stavblender til en næsten ensartet masse – den behøver ikke at være helt cremet. Tilsæt salt, citronsaft og presset hvidløg og smør 4 tortillas med den lækre bønnespread. (Som i øvrigt med fordel kan laves og anvendes som pålæg på brød!) Skær herefter aubergine i ca. 1 cm tykke skiver og derefter i tern. Steg dem ved jævn varm i rigeligt olivenolie samt 2 tsk. havsalt til de har fået farve og er blevet bløde. Skær cherrytomaterne i kvarte og steg dem til de begynder at væske lidt. Tag panden af varmen og tilsæt også de pressede hvidløg. Hæld derefter tomat/auberginefyldet i en si med en skål under, og vask panden af. Fordel fyldet på to af de smurte tortillas og fordel også 1 spsk. majs samt den friske spinat på dem. Smæk de to andre smurte tortillas ovenpå og tryk dem forsigtigt ned. Steg dem derefter på hver side ved god varme i lidt olivenolie. Det går stærkt, så de skal kun have to minutter! Skær de dampende varme quesadillas i kvarte og server dem sammen med en stor skål farverig salat (du kan med fordel bruge resten af majsene til formålet) samt nachos med salsa eller guacamole! |