vegetarbladet - Gå til forsiden
Artikler|Sygdom & Sundhed|Fødevarer|Næringsstoffer|Mad & Opskrifter|Miljø & Klima|Succes med vegetarkost|
Vegetarbladet er også et gratis nyhedsbrev om vegetarkost, der udsendes via e-mail. Tilmeld dig her

Spar 30% på helseonline.dk

Mere Vegetar Light er på 218 sider og spækket med fedtfattige retter, billeder, tips og inspiration. Bogen indeholder 129 lækre vegetaropskrifter, der byder på noget for alle.

Mere Vegetar Light er også et bud på lækker vegetarmad til dem, der ønsker at holde øje med vægten. Læs mere >>

Soja indeholder protein af høj værdi

En ny undersøgelse fra Journal of Agriculture and Food Chemistry har nøje vurderet kriterierne for bestemmelse af kvaliteten af et protein.
Ifølge denne undersøgelse, er sojaprotein et høj-kvalitets protein.

Dr. Graham om fordeling af kulhydrat, protein og fedt

Dr. Douglas Grahams arbejde er baseret på Naturlig Hygiejne. Han mener, at sundhed er et resultat af den livsstil, vi vælger, samt af miljømæssige faktorer.

Professor T. Colin Campbell.....

...er forfatter eller medforfatter til over 350 videnskabelige artikler.

Hans ihærdige og meget anerkendte arbejde indenfor videnskaben i de sidste 45 år, har gjort ham til en af de mest respekterede forskere i sammenhængen mellem kost og sygdom.

Protein fra kød og fisk øger risiko for tarmbetændelse

Ifølge en ny undersøgelse fra Frankrig øger det risikoen for kronisk tarmbetændelse (IBD), at spise meget animalsk protein.

Plantemad beskytter mod knogleskørhed

Referat af Amy Joy Lanau og Michael Castleman: Building Bone Vitality, New York, 2009.
Ved Leif Varmark, Bisserup, marts 2010.

Dette er den nyeste bog om kost og knogleskørhed (osteoporosis), og den bygger på mere end 1200   forskningsrapporter. I bogen afvejes alle argumenter for og imod de to eksisterende videnskabelige teorier vedrørende årsager til og forebyggelse af knogleskørhed, hoftebrud m.m.

Animalsk protein ikke godt for knoglerne

Indtagelse af animalsk protein kan gå ud over knoglerne. Det viser en undersøgelse offentliggjort i British Journal of Nutrition.

Myten om proteintilskud

Ifølge en artikel i Life Science viser flere undersøgelser, at du ikke har brug for proteintilskud. Kun hvis du er professionel atlet og i gang med intensiv træning, eller måske alvorlig syg af sult eller en nedbrydende sygdom, er det måske fornuftigt at anvende proteintilskud, men selv da skal behovet vurderes fra person til person.

Kalcium (kalk)og knogler

Osteoporosis/knogleskørhed – udtynding af knoglevævet – er almindeligt forekommende, især hos hvide kvinder efter overgangsalderen.

De livsvigtige proteiner

Vegetabilske fødevarer indeholder generelt flere næringsstoffer end de animalske, og proteinmangel kan ikke opstår, når kaloriebehovet dækkes med grønsager og andre sunde fødevarer. Læs mere …

Skriv til john@nomedica.dk, hvis du evt. ønsker at annoncere på vegetarbladet.dk

Denne e-bog kan lånes via ereolen (klik på billedet):

Bemærk: E-bøger er ikke altid lette at læse på ereolens system, og der kan forekomme fejl (fx virker links i e-bøgerne ikke i deres system). Til gengæld er det helt gratis at læse bøgerne på ereolen :-).
©2018 Vegetarbladet.dk Brugerbetingelser  | Om Vegetarbladet | Kontakt