vegetarbladet - Gå til forsiden
Artikler|Sygdom & Sundhed|Fødevarer|Næringsstoffer|Mad & Opskrifter|Miljø & Klima|Succes med vegetarkost|
Vegetarbladet er også et gratis nyhedsbrev om vegetarkost, der udsendes via e-mail. Tilmeld dig her

Spar 30% på helseonline.dk

Mere Vegetar Light er på 218 sider og spækket med fedtfattige retter, billeder, tips og inspiration. Bogen indeholder 129 lækre vegetaropskrifter, der byder på noget for alle.

Mere Vegetar Light er også et bud på lækker vegetarmad til dem, der ønsker at holde øje med vægten. Læs mere >>

Hvordan veganerkost gavner kroppen

Rip Esselstyn er en brandmand, der har forbedrede sundheden hos hele Austins brandvæsen gennem hans Engine2Diet program.

Kød øger risiko for slagtilfælde

En undersøgelse har vist, at mænd, som spiser mere end to portioner rødt kød dagligt har 28 procent øget risiko for slagtilfælde.

Antioxidanter fra vegetabilske fødevarer mindsker risiko for slagtilfælde

Frugt, grønsager og andre sunde vegetabilske fødevarer mindsker risikoen for slagtilfælde hos kvinder.

Plantekost mod hjertesygdomme

Foredrag af dr. Caldwell Esselstyn, MD
Om hans videnskabelige undersøgelse, der har dokumenteret, at plantekost både kan forebygge og helbrede hjertesygdomme. 

Kostfibre giver teenagere lavere risiko for diabetes og hjerteproblemer

Teenagere, som spiser en masse fiberrige fødevarer såsom grøntsager og fuldkorn, er mindre tilbøjelige til at have risikofaktorer for diabetes og hjertesygdomme. Det viser en ny undersøgelse.

Vegetarer har mindre risiko for hjertesygdom

Mænd, der spiser vegetarmad, vejer mindre og har mindre risiko for hjerte-kar-sygdom sammenlignet med ikke-vegetarer. Arteriernes vægge var også sundere hos vegetarer. Vegetarerne indtog færre kalorier, mindre protein og mindre fedt end kødspisere .

Clinton hjulpet af veganerkost

Bill Clinton fortæller om, hvordan en veganerkost har hjulpet ham, og som han mener har forlænget hans liv (på engelsk).

Hvad ved vi om vegetarkosts virkning på kroniske sygdomme?

Der findes overbevisende bevis for at vegetarer har lavere forekomst af hjerte-kar-sygdomme, højt blodtryk, diabetes og fedme.

Hvad kan vi lære af kinesernes kost?

Den traditionelle kinesiske kost består mest af vegetabilske fødevarer samt mindre mængder fisk og fjerkræ — og kun lejlighedsvis kød. Er det grunden til at de kinesere, der stadig spiser den traditionelle kinesiske kost, blandt andet har ekstrem lav forekomst af hjertekarsygdom, diabetes og kræft?

Veganerkost er sundere

En fedtfattig veganerkost er forbundet med en bedre kvalitet af kosten, bedre vægtkontrol og bedre glukosekontrol sammenlignet med den kost, som den amerikanske diabetesforening (ADA)anbefaler.

Junkmad ansvarlig for 35 % af alle hjerteanfald

Canadiske forskere har konkluderet ud fra en undersøgelse af mere end 16.000 patienter (hvoraf 5.700 lige havde oplevet et hjerteanfald), at junk food er ansvarlig for 35 % af alle hjerteanfald i verden.

Intensiv livsstilsændring mindske åreforkalkning

Vegetarkost og sund livsstil gør hjertets kranspulsårer sundere. Det viser en ny undersøgelse, offentliggjort i American Journal of Cardiology.

Vegetarkost får det blå stempel af den amerikanske diætistforening

Den amerikanske diætistforening konkluderer at vegetarkost (inkl. Veganerkost) ikke alene kan være sund men også være med til at forebygge og behandle bestemte sygdomme.

Her finder du links til nogle af de bedste og mest relevante hjemmesider på engelsk om, hvordan en sund veganerkost kan forebygge og helbrede:

Juel Fuhrman, M.D.
Hans hjemmeside 
Hans blog

T. Colin Campell, Ph.D. 

Dean Ornish, M.D.

John McDougall, M.D.

Caldwell B. Esselstyn, Jr., M.D. 

Neal D. Barnard, M.D.
http://www.nealbarnard.org/
http://www.pcrm.org/

Og ikke mindst: NutritionMD

©2018 Vegetarbladet.dk Brugerbetingelser  | Om Vegetarbladet | Kontakt