vegetarbladet - Gå til forsiden
Artikler|Sygdom & Sundhed|Fødevarer|Næringsstoffer|Mad & Opskrifter|Miljø & Klima|Succes med vegetarkost|
Vegetarbladet er også et gratis nyhedsbrev om vegetarkost, der udsendes via e-mail.
Tilmeld dig her
Skriv til john@nomedica.dk, hvis du evt. ønsker at annoncere på vegetarbladet.dk

Mere Vegetar Light er på 218 sider og spækket med fedtfattige retter, billeder, tips og inspiration. Bogen indeholder 129 lækre vegetaropskrifter, der byder på noget for alle.

Mere Vegetar Light er også et bud på lækker vegetarmad til dem, der ønsker at holde øje med vægten. Læs mere >>

Nyt studie: Vegetarkost giver sundere hormonbalance

En ny undersøgelse viser, at vegetarkost kan give sundere hormonbalance, fordi den medvirker til at reducere niveauet af overskydende hormoner i kroppen.

Forarbejdet kød øger kræftrisiko

Ny svensk undersøgelse viser væsentlig øget risiko for kræft i bugspytkirtlen ved selv lille indtagelse af forarbejdet kød.

Dr. Heidrich fortæller om veganerkost og motion

Et inspirerende foredrag af Dr. Ruth Heidrich, hvor hun fortæller om veganerkost, motion og hvordan hun har overlevet kræft.

Kød øger risiko for nyrekræft

En undersøgelse har vist, at de mennesker, der spiser mest rødt kød — altså oksekød, svinekød, kalvekød, lammekød og kød fra andre firbenede dyr — har 19 procent større risiko for at blive diagnosticeret med nyrekræft end de, der spiser mindst.

Mælk i teenageårene bundet med prostatakræft senere i livet

Ældre mænd, der drak en del mælk som teenagere, har tre gange så stor risiko for at blive diagnosticeret med fremskreden prostatakræft som de mænd, der drak moderate mængder mælk som teenagere. Det viser en ny undersøgelse.

Hakkekød og grillet kød øger risiko for prostatakræft

Øget forbrug af hakkekød eller forarbejdet kød er forbundet med aggressiv prostatakræft.

Soja i kosten mindsker måske risiko for lungekræft

Folk, der spiser en masse ugæret sojaprodukter som tofu kan have en mindre risiko for at få lungekræft. Det viser en ny undersøgelse.

Professor T. Colin Campbell.....

...er forfatter eller medforfatter til over 350 videnskabelige artikler.

Hans ihærdige og meget anerkendte arbejde indenfor videnskaben i de sidste 45 år, har gjort ham til en af de mest respekterede forskere i sammenhængen mellem kost og sygdom.

Hvad kan vi lære af kinesernes kost?

Den traditionelle kinesiske kost består mest af vegetabilske fødevarer samt mindre mængder fisk og fjerkræ — og kun lejlighedsvis kød. Er det grunden til at de kinesere, der stadig spiser den traditionelle kinesiske kost, blandt andet har ekstrem lav forekomst af hjertekarsygdom, diabetes og kræft?

Kostfibre beskytter mod tarmkræft

En sund mængde kostfibre og fuldkornsprodukter i kosten beskytter ikke alene mod tyktarmskræft (dokumenteret i tidligere undersøgelser), men også kræft i tyndtarmen.

Kød igen sat i forbindelse med tyktarmskræft

De der spiste mest kød havde 67 % større risiko for at få tyktarmskræft.

Mindre risiko for kræft i tyndtarmen med en kost fattig på mættet fedt

En kost, der er rig på mættet fedt, øger risikoen for kræft i tyndtarmen.

Kødbaserede diæter øger risiko for blærekræft

Ifølge en ny undersøgelse præsenteret på American Association for Cancer Research's årsmøde, øger kødforbruget risikoen for blærekræft.

Valnødder bremser prostatakræft

Talrige kliniske undersøgelser har vist, at valnødder nedsætter risikoen for hjertekarsygdomme. Nu viser en ny undersøgelse, at indtagelse af valnødder kan bremse væksten af prostatakræft hos mus.

Undersøgelse: Soja beskytter mod lungekræft

Indtagelse af sojabønner og sojaprodukter ser ud til at kunne forebygge lungekræft.

Plantekost kan mindske risiko for brystkræft

En kost, der er rig på grønsager, frugter og soja kan reducere risikoen for at udvikle brystkræft med 30 %. Det viser en ny undersøgelse.

Soja mindsker risiko for kræft i livmoder og æggestokke

Kvinder, der spiser mere sojabaserede fødevarer end gennemsnittet, kan have mindre risiko for kræft i livmoderen eller i æggestokkene. Det er det samlede resultat af flere undersøgelser.

Undersøgelser fastslår fordele ved soja efter brystkræft

Det viste sig, at kvinder, der spiste mest sojaprotein, havde 29 % lavere risiko for at dø i løbet af undersøgelsesperioden, og 32 % lavere risiko for igen at får brystkræft i forhold til kvinder, som spiste mindst soja.

Planteøstrogener i kosten har lille eller ingen indflydelse på kræftrisiko

Ny forskning tyder på, at planteøstrogener i kosten — vegetabilske stoffer med svag østrogenlignende aktivitet — kun har lille eller måske slet ingen indflydelse på risikoen for at udvikle hormonfølsomme kræftformer som brystkræft og prostatakræft eller tyktarms-og endetarmskræft.

Karotenrige fødevarer mindsker risiko for brystkræft

Et nyt studie har vist, at jo mere karotenrig frugt og grønt, kvinder spiser dagligt, desto lavere er deres risiko for at få brystkræft

Sund kost mindsker risiko for prostatakræft

En kost med lavt indhold af mættet fedt og rig på grøntsager mindsker risiko for prostatakræft. Kød og mælk øger risiko for prostatakræft.

Kød øger risiko for prostatakræft

Stor undersøgelse viser tydelig sammenhæng mellem indtagelse af kød og prostatakræft.

Her finder du links til nogle af de bedste og mest relevante hjemmesider på engelsk om, hvordan en sund veganerkost kan forebygge og helbrede:

Juel Fuhrman, M.D.
Hans hjemmeside 
Hans blog

T. Colin Campell, Ph.D. 

Dean Ornish, M.D.

John McDougall, M.D.

Caldwell B. Esselstyn, Jr., M.D. 

Neal D. Barnard, M.D.
http://www.nealbarnard.org/
http://www.pcrm.org/

Og ikke mindst: NutritionMD

©2018 Vegetarbladet.dk Brugerbetingelser  | Om Vegetarbladet | Kontakt